Ilm praegu Tartus

Ilm praegu Tartus

reede, 16. veebruar 2007

Jääauk 2007 ehk Vahelduseks üks korralik suplus

Täna toimus siis selle talve suursündmus ehk Jääauk 2007.

Sergei ja sõbrad tõmbasid puuri ja kirvega kaks mõnusalt suurt auku jässe ja siis sa nende kahe augu vahet jää alt ujutud. Õigemini ujuti ainult ülesvoolu paiknevast august allavoolu paiknevsse auku.


Aukude vaheline kaugus oli kõigest 2-3 meetrit aga siiski oli ujujal nöör taga, et kui juhtub august mööda ujuma, siis ta ei lähe kaotsi.

Tuli välja, et see aasta läks nööri rohkem kui korra vaja. Päris mitmel korral ujuti august mööda, kuna auku ei olnud eriti näha. See aasta ei olnud eredat päikese valgust, mis siis august paistaks, nii vee all oli kõik ühtlaselt valge. Iga kord kui keegi mööda ujus, siis tõmmati nöör pingule ja ka rahvas hakkas karjuma, nii ei olnud ujujal tagasi tulles võimalik auku eriti tähele panemata jätta.



Kõige vahvamalt ujus Tiit, kes august mööda ujudes pani peaga päris korraliku lataka vastu jääd, nii et kogu jõgi kajas.



Ka Martin ujus vahvalt. Ta kadus tükiks ajaks vee alla ära ja vähemalt mina hakkasin juba kergelt muretsema aga siis ilmus jõesügavusest järsku Martini käsi ja Martin ise ka selle järel.

Kokku käis jää alt läbi 6 inimest, mis on korralik tulemus.



Loomulikul filmis seda üritust ka ETV

Temperatuur oli mõnus -7 kraadi.

 

Tahad meiega liituda? Saada kiri luida (a) ut.ee